DGT en 24Connect

Dgt 24connect

Interview met Hans Pees, CEO van DGT | Samenwerking met 24Connect

DGT, voluit Digital Game Technology, is een toonaangevend bedrijf in de schaakwereld. Sinds de oprichting in 1993 heeft het bedrijf een prominente positie verworven als wereldmarktleider op het gebied van digitale schaakklokken en elektronische schaakborden. Met een sterke focus op innovatie en kwaliteit exporteert DGT een breed scala aan producten naar internationale markten. Twee jaar geleden opende DGT een nieuwe vestiging in Enschede. Vandaag spreken we met Hans Pees, die al 15 jaar bij DGT werkt en sinds negen jaar de rol van CEO vervult.

Het ontstaan van de samenwerking

DGT had een nieuwe partner nodig voor hun IT- en cloud behoeften, nadat hun vorige IT-medewerker vertrok. Hoewel verschillende partijen werden overwogen, ontbrak steeds de juiste klik. Uiteindelijk kwam DGT via-via in contact met 24Connect. Vanaf het eerste gesprek voelde het goed aan, vertelt Hans Pees. De doorslaggevende factoren waren de “no-nonsense” mentaliteit van 24Connect, hun nabijheid en concurrerende prijzen.

De keuze voor 24Connect

Hans Pees legt uit dat de keuze voor 24Connect werd bepaald door meerdere factoren. De snelle respons, het oplossingsgerichte denken en de nabijheid van de dienstverlening waren cruciaal. “We hebben snel een klik gevonden met 24Connect en dat heeft onze keuze voor hen bevestigd,” zegt Hans. “Hun vermogen om problemen vrijwel onmiddellijk op te lossen is een enorme meerwaarde.”

De samenwerking onder de loep

De samenwerking tussen DGT en 24Connect omvat diverse IT-diensten, waaronder internetverbinding, telefonie, en cloud-oplossingen. 24Connect zorgt voor de beveiliging, authenticatie, en implementatie van procedures voor nieuwe medewerkers. Tijdens de verhuizing naar het nieuwe pand bood 24Connect ook oplossingen voor online conferencing en de indeling van werkruimtes. Ze zijn verantwoordelijk voor een zorgeloze en veilige IT-omgeving bij DGT.

Communicatie is dé sleutel

Hans benadrukt de uitstekende communicatie met 24Connect. Roy, een medewerker van 24Connect, bezoekt maandelijks de locatie om eventuele problemen te verhelpen. Daarnaast worden urgente vragen direct via het systeem van 24Connect afgehandeld, wat zorgt voor een snelle probleemoplossing.

Kwaliteit staat voorop

Volgens Hans Pees is de samenwerking bijzonder door de goede persoonlijke klik en de manier waarop beide partijen samen problemen aanpakken. “Zonder wrijving geen glans,” zegt Hans. De snelheid en kwaliteit van de support, vooral op het gebied van eerste lijn support, worden als essentieel beschouwd. “We moeten snel voorzien zijn van een antwoord, en dat doet 24Connect uitstekend,” voegt hij eraan toe.

Een speciale samenwerking

DGT is een uniek bedrijf met een eigen stijl en productaanbod, wat de samenwerking met 24Connect ook voor hen speciaal maakt. 24Connect heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn die niet alleen snelle oplossingen biedt, maar ook meedenkt met de klant, wat hen een waardevolle aanvulling maakt op het team van DGT.

Klanten aan het woord

Hans Pees vertelt over de samenwerking tussen DGT en 24Connect